Teckenkurs Start
V-handen!

I den här kursen utgår jag från en konvention som man får lära sig när man börjar teckna, men som inte alltid används aktivt i teckeninlärning:
V-handen symboliserar ofta ben i olika tecken! Så är det exempelvis i GÅ, STÅ och HOPPA.
Till skillnad från många andra teckenkurser inleder jag här din teckenkarriär genom att utgå från tecken med just V-hand och självklart får du lära dig många andra tecken också!
Här bredvid kan du redan nu utmana dig att lära dig 65 tecken på 6,5 minuter - alla tecknen har med ben att göra...
Write your awesome label here.
4 avsnitt

Två avsnitt

I två avsnitt lär du dig grunderna i tecken. Du bygger upp ditt teckenförråd och lär dig sätta samman meningar. Efter avslutad kurs kan du teckna i en del enklare, vardagliga situationer.
Du kan också handalfabetet och siffrorna.
200+ tecken

50+ tecken

Efter avslutad kurs har du ett teckenförråd på drygt 50 tecken som du kan använda i vardagliga situationer. 
14 självtester

Gå vidare

Se den här kursen som en introduktion till at lära tecken online. Känner du att det fungerade bra för dig och du vill gå vidare - där är kursen Teckenkommunikation Grund A   kursen för dig!
Video-chatt

Support

Har du frågor eller funderingar kring kursen, kurserna här på sidan eller om tecken och att teckna i allmänhet är du alltid välkommen att höra av dig till mig  

Vad ingår i denna teckenkurs?

  • KURSEN INNEHÅLLER
  • 200 tecken
  • 8 Kursavsnitt
  • 8 tester
  • 40 videolektioner
  • Kursmaterial

Kursen bygger på handform

Till skillnad från alla andra teckenkurser experimenterar vi här med att inledningsvis bygga upp ett stort teckenförråd snabbt genom att utgå från tecknens handformer. OM man exempelvis vet att en V-formad hands fingrar formar...BEN, så kan man GÅ, STÅ, HOPPA, RIDA, HOPPA-AV, HOPPA-PÅ, STIGA-UPP och GÅ-IN, GÅ-UT, SPRINGA och DYKA.

Sedan meningar

Därefter inför vi sakta med säkert tecken för sammanfogande ord och tecken andra ord som behövs för att bygga meningar.
Kursen passar extra bra för dig som är språkintresserad i allmänhet, eftersom den vädjar till dina innersta språkförmågor och snabbt ger dig ett logiskt och stort teckenförråd.
DIN kursledare

Håkan Ernklev

Jag har rest runt i hela Sverige under 30 år och genomfört teckenkurser på olika nivåer, i olika sammanhang och inom alla möjliga verksamheter.
Mina kurser ska inte bara ge dig ett stort teckenförråd och bra kunskap om att teckna, utan jag vill också att du ska ha det trevligt under tiden som vi jobbar tillsammans med at utveckla ditt tecknande - oavsett om vi träffas live eller på en videokurs.
Det är också självklart för mig att du kan få hjälp och stöd via digitala samtal på Zoom eller genom att du skickar in videofilmer med ditt tecknande till mig, för att  få kommentarer (och beröm!)
Välkommen att höra av dig till mig om du undrar över något!

Patrick Jones - Course author
Created with