Teckenkurs
Grund A

Hej och välkommen! Jag heter Håkan och är kursledare på den här teckenutbildningen! Kursen lär dig tecknandets grunder och efter avslutad kurs har du ett gediget teckenförråd som omfattar cirka 200 vardagliga och direkt användbara tecken som du kan behöva i ditt dagliga arbete eller i din familj. Dessutom har du fått träna dig på att använda dem för att bilda meningar och uttryck.
Kursen är en kurs i teckenkommunikation (TAKK) och innehåller både övningar för produktion och avläsning.
4 avsnitt

70+ lektioner 

I mer än 70 lektioner omfattande 6 timmar av genomgångar, indelade i fyra avsnitt lär du dig grunderna i tecken. Du bygger upp ditt teckenförråd och lär dig sätta samman meningar.
Efter avslutad kurs kan du teckna i  enkla, vardagliga situationer. och har en bra grund för att kunna teckna i din familj  eller på ditt arbete.
200+ tecken

200+ tecken

Efter avslutad kurs har du ett teckenförråd på drygt 200 tecken som du kan använda i vardagliga situationer. 
Dessutom har du fått en bra grund i hur man tecknar och kan på så sätt lätare fortsätta lära dig mer.
Givetvis innehåller kursen både eget tecknande och träning i att förstå tecken.
14 självtester

15+ självtester

Med  över 15 självtester kontrollerar du att du kommer ihåg och kan de tecken du lär dig.
Du får prova din förmåga både i att teckna och att avläsa och förstå. Självtesterna består både av Quiz där du ska visa att du kan avläsa, och övningar där du ska teckna nya meningar med de tecken du lärt dig.
Video-chatt

Support

Kör du fast med något är du alltid välkommen att höra av dig till mig via mail så hjälper jag dig vidare.
Kursen kompletteras dessutom med extralektioner allteftersom kursdeltagare kommer med återkoppling och önskemål.

Vad ingår i denna teckenkurs?

  • KURSEN INNEHÅLLER
  • 200+ tcken
  • 4 Kursavsnitt
  • 70 videolektioner
  • 20 självtest
  • Kursmaterial

Kursen ger dej en grund

Att börja teckna är en utmaning, det är tecken som skall läras in, handformer som skall finslipas och avläsning som skall sitta(för du måste ju förstå vad den andre tecknar också!)
Allt detta samlas ihop i den här kursen, där du tar dina första steg mot att kunna teckna flytande.
Jag ser till att du får lära dig de nya tecknen på ett pedagogiskt sätt och testar hela tiden av din teckenkunskap i trevliga Quizz och övningar.

Efter kursen

Har du över 200 nya tecken som du kan använda i vardagliga situationer, men framförallt en grund at stå på inför kommande kurser.
DIN kursledare

Håkan Ernklev

Jag har rest runt i hela Sverige under 30 år och genomfört teckenkurser på olika nivåer, i olika sammanhang och inom alla möjliga verksamheter.
Mina kurser ska inte bara ge dig ett stort teckenförråd och bra kunskap om att teckna, utan jag vill också att du ska ha det trevligt under tiden som vi jobbar tillsammans med at utveckla ditt tecknande - oavsett om vi träffas live eller på en videokurs.
Det är också självklart för mig att du kan få hjälp och stöd via digitala samtal på Zoom eller genom att du skickar in videofilmer med ditt tecknande till mig, för att  få kommentarer (och beröm!)
Välkommen att höra av dig till mig om du undrar över något!

Patrick Jones - Course author
Created with